Цветята внасят красота и свежест във всяко пространство по начин, който трудно може да бъде постигнат с други средства. Зелените акценти допринасят за облагородяването на всяко вътрешно или външно пространство. Освен, че спомагат за по-добро здраве като пречистват въздуха, растенията особено във висящи саксии са изключително удачен естетически елемент, който може да подчертае и разкраси едно помещение.

Когато говорим за интериорен дизайн, зеленината и растителността имат важна роля в общото оформление. Красотата на добре подбраните цветя е отлично допълнение към мебелировката и общото излъчване на помещението, независимо дали става дума за къща или апартамент.

При озеленяването на вътрешни пространства обаче неизменно се сблъскваме с едно от най-сериозните предизвикателства пред интериорните дизайнери – ограниченията в пространството.

За съжаление невинаги можем да си позволим да отделим желаното от нас място, за да си направим красив зелен кът за саксийни растения у дома, в офиса и тн. Това обаче не трябва да ви обезкуражава. Нашият опит в проектирането и изграждането на устойчиви решения за интериора ни помага да намираме гъвкави решения, като прилагаме различни тактики за озеленяване на вътрешните пространства.

 

Висящи саксии за вътрешни пространства

Всеки може сам да направи едно наистина ефектно допълнение в дома, офиса или друго пространство, с помощта на висящи градини. Принципът на висящата градина е удачен на места, където свободното пространство е ограничено и не позволява струпване на повече саксии с растителност. Вариантите са страшно много, така че всеки може да използва многобройни източници на вдъхновение, за да избере и хареса вариант, който напълно да удовлетворява нуждите и изискванията на пространството и неговите обитатели.

Ако сте решили да се заемете сами с това предизвикателство, можете спокойно да се обърнете към необятните идеи за декорация и разкрасяване на дома в глобалната мрежа. Разбира се, винаги можете да разчитате и на професионални декоратори и интериорни дизайнери, които да ви помогнат с избора и изпълнението на тази задача.

Предимствата на висящите саксии за много, но най-важното качество е, че не се нуждаете от място на пода. Ако решите да раздвижите интериора с подобно решение ще ви трябват просто няколко анкера, които да монтирате в тавата. Снабдени с подходящите куки, върху тях ще можете да монтирате желаните от вас държачи за саксиите, в които ще се намират избраните от вас цветя.органични храни

 

Цветни висящи саксии- Направи си сам:

Съществуват десетки начини да си направите висящи саксии за свежа декорация във вашия дом, офис или друго пространство. Лесно е да купите готови аксесоари, но най-голямото предимство на ръчно изработените легла за висящи саксии е, че сами можете да изберете материалите, цветовете и техниката на изработка. По този начин можете да интегрирате своите нови висящи саксии с цветовете и интериорните решения на помещението.

 

Необходими материали:

  • Ленти от плат в цветове по ваше желание – най-лесно се работи със здрав памучен плат, който да издържи натоварването на вашите саксии.
  • Остри, добре режещи ножици.
  • Линия, метър или ролетка.
  • Саксии по ваш избор – керамични, пластмасови или други.

 

Последователност:

  • Първа стъпка: отрежете 8 равни по размер парчета с дължина между 1 и 1.5 метра.
  • Втора стъпка: завържете лентите заедно със здрав възел в долния край. Разделете на 4 сектора с по 2 ленти.
  • Трета стъпка: оставете около 4 см. от големия общ възел, и направете нов възел при всеки сектор. Там където ще легне саксията трябва да направите „кръст“ като съедините отделните сектори.
  • Четвърта стъпка: вече можете да поставите саксията в „леглото“, което сте направили с възлите. Окачете на анкер с помощта на кука.

Снимки/Източник: Chris Andre, Brit + Co/Brit Morin – Homemaker

Как да направим сами висящи саксии за атрактивно интериорно озеленяване - Стъпка 1
Как да направим сами висящи саксии за атрактивно интериорно озеленяване - Стъпка 2
Как да направим сами висящи саксии за атрактивно интериорно озеленяване - Стъпка 3
Как да направим сами висящи саксии за атрактивно интериорно озеленяване - Стъпка 4
Как да направим сами висящи саксии за атрактивно интериорно озеленяване - Стъпка 5
[dt_gap height=“25″]

Изпратете Запитване
[dt_gap height=“25″ /]
[contact-form-7 id=“3114″ title=“запитване“]
[dt_gap height=“25″ /]

Повече от „Tи Ейч Консултинг“